Fethiye, adını hem Türkiye’de hem dünyanın her yerinde duyurmayı başarmış oldukça özel bir ilçedir. Turistik anlamda en yoğun illerden biri olan Muğla’nın bir ilçesidir. Turistlerin akımına bağlı olarak her yıl kendini geliştiren ve doğasını insan yoğunluğuna rağmen koruyan bir ilçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Fethiye, özellikle Ölüdeniz ile adını duyurmayı başarmış olsa da daha birçok doğa güzelliğine de sahiptir. Özellikle bir villa veya bungalov kiralayıp Fethiye’de yeterince uzun bir tatil yaparsanız doğal güzellikleri çok daha iyi keşfedebilirsiniz. Yaz aylarında tatilinizi Fethiye’de yapacaksanız sizin için birkaç plaj önerimiz olacak. Keyifli okumalar…
Ölüdeniz, Fethiye denince akla ilk gelen yerdir. Efsanelere konu olabilecek görünümüyle doğanın harikalığını sergilediğini söylemek yanlış olmaz. Açık mavi görünümdeki suyun dibini çok net görebileceğiniz bir doğa harikası. Tatilinizde mutlaka uğramanız gereken bu plaj, oldukça büyük bir kalabalığa her yaz ev sahipliği yapıyor. Haziran ayında nispeten daha sakin olan plaj, Temmuz ayı itibariyle çok daha kalabalık hale geliyor. Öyle ki sabah erken saatlerde gelmezseniz otoparkta yer bulma konusunda bile sorun yaşayabilirsiniz. Otoparka giriş ücreti en güncel haliyle 60 TL. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz kişi başı 40’ar TL ödeme yapmanız gerekiyor.
Benzer şekilde işletmelerin de daha büyük bütçeli ailelere hitap ettiğini ve pahalı olduğunu belirtelim. Her ne kadar plaj olması gerektiği kadar temiz olmasa da duş, tuvalet ve soyunma kabinleri yeterince temiz. Suyundan bahsedecek olursak, açık mavi olduğunu ve dibini rahatlıkla görebileceğinizi söyleyebiliriz. Yüzerken balıkların ve çeşitli deniz hayvanlarının da sizlere eşlik edeceğini söyleyebiliriz. Plajın sağ kısmı daha sığ ve kumlu iken sol tarafı daha derin ve taşlı. Yani hem yetişkinlere hem de çocuklara uygun yüzme alanları bulunmakta. Plajda vakit geçirirken birçok aktivitenin sizi beklediğini söyleyebiliriz. Jet ski, deniz bisikleti, ringo ve muz kiralama şansınız var. Bunun dışında, tekne turuna katılıp doğanın keyfini de çıkarabilirsiniz. Ölüdeniz’e giden turistlerin en çok önerdiği aktivite ise yamaç paraşütü. Yamaç paraşütü ile hem Ölüdeniz’i hem de çevresindeki doğayı en geniş açıdan görebilirsiniz. Son olarak dağların arasında giden tarihi yolu ve otantik işletmeleri de ziyaret etmenizi öneririz. Özetle, Ölüdeniz’de tatil anlatılmaz yaşanır. Fethiye tatilinizde Ölüdeniz Plajını ziyaret etmeyi unutmayın!
Çalış plajı, Fethiye’nin en popüler plajlarının başında yer almakta. Fethiye merkezde bulunan halk plajı, tamamen ücretsiz. Sakin ve kafa dinlemeye uygun bir plaj olmasıyla birçok yerli turistin ilgisini çekmeyi başarıyor. Kum ve küçük taşların bulunduğu plajda yer bulmak oldukça kolay çünkü oldukça uzun bir alana kurulu. Plaj çevresinde arabanızı koymaya uygun yerler var yani ücret ödemenize gerek kalmıyor. Plaj içerisinde duş ve soyunma kabinleri de bulunmakta. Şezlong ve şemsiye getirmeniz halinde gün boyunca ücretsiz şekilde güneşlenebilirsiniz fakat getirmezseniz her ikisinin de 40’ar TL olduğunu belirtelim. Deniz kısmına gelecek olursak, genel olarak doğal görünümüyle fazlaca seviliyor. Bazı zamanlar dalgalı olması ve kıyıdan azıcık uzaklaştığınızda aniden derinleşmesi sebebiyle çocuklar için yüzmeye elverişli olmadığını söylemekte fayda var. Plaj çevresinde çok sayıda restoran ve kafe bulunuyor. Bunların çoğunun uygun fiyatlı olması da yerli turistler için rahat bir tatil imkanı sağlıyor. Çalış plajına gidecekseniz bizden size bir tavsiye, güneşin batışı oldukça etkileyici. Bunu kaçırmamak için kısa bir yürüyüş yapmanız sizi doğanın güzelliklerine doyuracaktır.
Büyük Samanlık Plajı da Çalış Plajı gibi en popüler plajlardan biri. Her ne kadar birçok viraja sahip dar yollardan geçilerek ulaşılsa da buna değiyor. İlçe merkezinden arabayla 20 dakika uzaklıktakibu plaja giriş araçla 20 TL. Hem yolda gelirken hem de plaja ulaşıldığında ferah bir orman size eşlik ediyor. Ailenizle gidip piknik yapabileceğiniz bu plajda aynı zamanda atıştırmalık satın alabileceğiniz yerler de bulunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralama fiyatı yine 40’ar TL. Köşk kısmından kiralamak isterseniz ön taraflar 120 TL iken arka taraflar 100 TL. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini de ücretsiz olarak bulunuyor. Tuvalet ve soyunma kabininin oldukça temiz olduğunu belirtelim. Denizden bahsedecek olursak; hafif soğuk, sağ tarafı sığ ( çocukların girmesi için uygun ) sol tarafı ise daha derin ( yetişkinler için uygun ) ve taşlı. Bu plajda vakit geçirmek istiyorsanız yüzerken balıkların size eşlik etmesine hazır olun. Özetle bu plaj tam olarak geniş aileler için yapılmış.
Kumburnu plajı, Fethiye’nin en temiz ve sıcak suyuna sahip diyebiliriz. Uzun süre yürünse dahi derinleşmeyen sığ sularda yüzmek isteyenler için en iyi seçim olacaktır. Sığ ve sıcak suyu sebebiyle aileler ve özellikle de küçük çocukların yüzmesi için uygun. Nadiren deniz kestanelerinin olması haricinde bir çocuğun yüzmesi için oldukça uygun bir denize sahip. Giriş ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiye kiralamak paralı. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz 30’ar TL ödeme yapmanız gerekiyor. Lonca kiralamak ise günlük 750 TL. Çevrede çeşitli kafeler bulunsa da ortalamanın oldukça üzerinde bir fiyatlandırma yaptıklarını belirtelim.
Fethiye’ye araçla 15 dakika uzaklıkta bulunan koy, oldukça nezih bir ortama sahip. Detaylardan bahsetmeden önce bu koyu tercih edecekseniz ciddi bir bütçe ayırmanız gerektiğini belirtelim. Tek şezlong kiralamak 200 TL ve ufak bir yemek menüsü 150 TL civarında. Hizmet kalitesi oldukça yüksek. Çalışanlar yerli ve yabancı turistlere eş hizmet veriyorlar ve oldukça güler yüzlüler. Kumsal kısmı kum olsa da deniz taşlık ve denizin aniden derinleştiğini söyleyebiliriz. Özetle, Help plajı sakin bir ortam sunsa da aileler için değil arkadaş grubuyla veya yalnız gelenler için uygun.
İnlice Halk Plajı, belediyeye bağlı ve oldukça kaliteli ürünlere sahip belediye tesisine sahip. Temiz ve çok ince olmayan kumlu denizinde yüzmek oldukça keyifli. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan plajın çevresinde kamp yerleri de bulunmakta. Girişte 25 TL ücret ödemeniz gerekse de buna değdiğini söyleyelim. Balık tutmaya uygun yerler de var fakat bazı balıkların zehirli olması nedeniyle dikkatli olmanızda fayda var.
Kabak Plajı, diğer plajlardan farklı özelliklere sahip özel bir plaj. Öncelikle buraya ulaşım oldukça zor. Rampalı ve virajlı yollardan geçmek gerekiyor fakat bu gözünüzü korkutmasın çünkü ulaştığınızda buna değdiğini anlayacaksınız. İlkelliğini koruyan bir doğa harikası sizi karşılayacak. Ormanların kucakladığı açık mavi bir denizle doğa size en güzel manzarayı sunuyor. Buranın en önemli özelliği otellerin bulunmaması ve doğanın mümkün olan en fazla şekilde korunması. Yukarı kısımlara çıkıp muhteşem manzarayı özellikle gün batımında izlemek içinizi enerjiyle dolduracak. Ayrıca plajın etrafında ziyaret edebileceğiniz bazı şelaleler de bulunmakta. Çevrede 3 adet kamp alanı bulunuyor ve ancak bu şekilde konaklama sağlanıyor. Plajda kamp kurmak yasak. Fethiye tatilinizde sessiz, temiz ve doğayla iç içe bir yer arıyorsanız Kabak Plajı tam size göre.