Kalkan'a Ulaşım
Kalkan'a Ulaşım
6.03.2021 04:10:00

Akdeniz’in mavi ile yeşil uyumunu yakalayan şirin bir kasaba: Kalkan, Antalya ilinin batı yönünde yer almaktadır. Kaş ilçesine bağlı minik bir sahil kasabası olan Kalkan yazın en çok turist akınına uğrayan beldelerden biridir. Yunanistan’a bağlı Meis Adası’nın karşısında yer alan Kalkan, Antalya ilinin en uç noktasında yer alır. Çevresi ormanlarla ve denizlerle çevrili olan bu bölge özellikle yaz aylarında yoğun göç almaktadır. Aynı zamanda Kalkan, turistler için vazgeçilmez bir kasabadır. Akdeniz ikliminin en belirgin görüldüğü Antalya beldelerinden biridir. Yazın havası, gezilecek mekanları ve denizi için çok tercih edilir ve yine kış aylarında da çok soğuk olmadığı için bol bol turist akınına uğramaktadır. Yabancı turistler kadar yerli turistlerin de çok sık uğradığı Kalkan, ulaşım açısından rahat olmasından dolayı çevre illerden çok fazla yerli turist çekmektedir.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerden Kalkan beldesine ulaşım oldukça kolaydır. Karayolu ve havayolu ile ulaşım tercih edilmektedir. Şehirlerarası otobüs firmalarının düzenlediği seferler ile Kalkan’a oldukça rahat ulaşım sağlandığı gibi, yine çeşitli tatil turlarının düzenlediği turlar ile Kalkan’ı ziyaret etmek mümkündür. Özel araç kullanarak Kalkan’a gelmek isteyenler Antalya istikametinden ziyade Fethiye istikametini kullanarak Muğla üzerinden Kalkan’a gelmektedir. Zamandan oldukça tasarruf sağlayan bu yol güzergahına yol üzerinde bulunan tabelalar kolaylık sağlamaktadır. Doğru yol güzergahı seçildiğinde Antalya Kaş’a gelmeden Kalkan beldesine varmak mümkündür. Küçük bir sahil kasabası olduğu için birçok mesafeye yürüyerek gidilebilmekte olduğundan Kalkan beldesi içerisinde ulaşım da oldukça kolaydır. Kasaba içinden merkeze sık sık dolmuşlar kalkmaktadır.

Kalkan villa kiralama seçeneklerimizi inceleyin.

Antalya Merkezden Kaş Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Antalya şehir merkezinden Kalkan’ a E87 ve D635 karayolu kullanılarak 3 saat gibi bir sürede varılmaktadır. Düzlerçamı yolundan Korkuteli, Elmalı, Sütleğen ve Çamlıova mevkii üzerinden Kalkan’a varılmaktadır. Bir diğer yol ise D400 karayolu üzerinden Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş kıyı şeridi üzerinden ilerleyerek ulaşmaktır. Kıyı şeridinden ulaşım yaklaşık 4 saat sürmektedir. 

İstanbul’dan Kaş Kalkana Nasıl Gidilir?

Hava Yolunu Kullanarak Gelecekler İçin

İstanbul’dan Kalkan'a havayolunu tercih ederek gelecekler için iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan ilk olanı Antalya havalimanını kullanmaktır. Fakat Antalya havalimanı ile Kaş Kalkan arasında 230 kilometredir. Bundan dolayı Antalya Havalimanı’na indikten sonra araba ile Kaş Kalkan’a devam etmek gerekmektedir. Kalkan’a yakın olan havalimanı ise Muğla Dalaman Havalimanı’dır. Muğla Dalaman Havalimanı ile Kaş Kalkan arası 110 kilometredir. İstanbul’dan gelecek misafirler için en uygun olanı Muğla Dalaman uçuşu ile gelmektir. Muğla Dalaman’ dan Kalkan’a gitmek için özel araç kiralanarak ya da taksi tercih edilerek tatil beldesine varılabilir Dalaman ile Kalkan arası mesafe ortalama 120 kilometredir.

Karayolunu Kullanarak Gelecekler İçin

İstanbul’dan Kalkan’a gelmek isteyen misafirler için birçok alternatif bulunmaktadır. Otobüs terminalinden kalkan şehirlerarası seferler ile ve tur şirketleri ile kolayca Kalkan’a gelinmektedir. İstanbul ili ile Kalkan arası 930 kilometredir. Otobüs ile gelenler için İstanbul Kalkan arası yaklaşık 15 saat sürmektedir. Özel araç ile gelindiğinde bu süre mola verilen süreler de dahil 12 saate düşmektedir. Fethiye üzerinden Kalkan’ a aktarma ile ulaşılabilmektedir. Fethiye ve Kalkan arası 90 kilometre olup ortalama bir buçuk saat sürdüğü için çok sık otobüs seferleri kalkmaktadır. Özel aracını kullanarak Kalkan’a gelmek isteyenler için yol ortalama 12 saate düşmektedir. E-80 yolundan yola çıkılarak D200 ve E90 yolu takip edilir. D330 yolu takip edilerek Antalya Fethiye yolunda D400 karayoluna girilir ve Kalkan’a ulaşım sağlanır.

İstanbul’dan Kalkan’a karayolunu kullanarak gelecek misafirler İstanbul, İzmit, Kütahya, Afyon istikametinde ilerleyerek Burdur’a devam etmektedir. Burdur iline geldikten sonra Bucak- Antalya istikameti ve Fethiye istikameti olarak yol ikiye ayrılmaktadır. Burada Fethiye istikametinden ilerleyerek Hacılar, Tefenni, Çavdır yolu üzerinden Söğüt yoluna devam edilmektedir. Söğüt yolunda tekrar yol ikiye ayrılmaktadır. Tekrardan Antalya istikameti değil Fethiye istikameti tercih edilerek yola devam edilir. Bekçiler yolu üzerinden Fethiye Beldesi’ne 20 kilometre kalana kadar devam edilir. Seydikemer İlçesi’ne geldikten ve Kaş tabelasını gördükten sonra ışıklardan sol istikamete dönüş yapılır. 60 kilometre daha gidildikten sonra Kaş’a ulaşmadan önce Kalkan Beldesi’ne ulaşım sağlanır. İstanbul’dan gelen misafirlerin Antalya yolu üzerinden Kalkan’a gelmesi yolu 3 saat uzatacağı için çok tercih edilmez. En kısa ve en tercih edilen yol Fethiye üzerinden gitmektir. 

Ankara’dan Kaş Kalkan’ a Nasıl Gidilir?

Hava Yolunu Kullanarak Gelecekler İçin

Ankara’dan Kalkan’a havayolu ile gelecek misafirler direkt uçuş ile gelebilir. Ankara Havalimanı’ndan Muğla Dalaman Havalimanı’na gelebilir. Muğla Dalaman Havalimanı’ndan Kalkana ulaşım oldukça kolaydır. Sık kalkan otobüsler ile veya araç kiralayarak Kalkan beldesine ulaşılabilir.

Kalkan Ulaşım Karayolu

Kara Yolunu Kullanarak Gelecekler İçin

Ankara ile Kalkan arası ortalama 660 kilometredir. Otobüs firmalarının düzenlediği seferler ve tatil turları ile Ankara’dan Kalkan’a gelmek ortalama 10 saat sürmektedir. Özel araç kullanılarak bu süre 8 buçuk saate düşmektedir. Özel aracı ile Ankara’dan Kalkan’a tatile gelen misafirler Polatlı istikametinden sağa dönerek Sivrihisar, Bolvadin, Dinar yolu üzerinden Burdur’a kadar devam edilir. Burdur iline ulaşıldıktan sonra Antalya istikametinden değil Fethiye İstikametinden ilerlenir. Fethiye yolu üzerinden Hacılar, Tefenli, Karamanlı üzerinden Çavdır’a ulaşılır. Çavdır’dan sonra sola dönülür. Söğüt Yolu’na girdikten sonra Tekrar Fethiye istikametine girilir. Bekçiler yolu üzerinden Fethiye’ye devam edilir. Seydikemer İlçe’si görülene kadar herhangi bir Kaş tabelasının yer aldığı tabelaya itibar etmeyerek devam edilir. Işıklardan sola devam edilir ve 60 kilometre sonra denizin görüldüğü ilk yer Kalkan’dır. Bu yol istikameti sürüş rahatlığı açısından ve zamandan tasarruf sağlama açısından en çok tercih edilen yollardan biridir. 

İzmir’den Kaş Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Hava Yolunu Kullanarak Gelecekler İçin

İzmir’ den Kalkan’a havayolu ile gelmek için Muğla Dalaman Havalimanı kullanılmalıdır. Dalaman Havaalanı’ndan özel araç kiralayarak ya da özel taksi tutarak Kalkan beldesine varılmaktadır. Toplu ulaşım kullanılarak Kalkan’ a gitmek için Dalaman Havaalanı servisleri ile Fethiye otogarına geçebilir ve Fethiye- Kaş arası seferlerden birine binerek Kalkan’a ulaşabilirsiniz.

Kalkan Ulaşım Havayolu

Kara Yolunu Kullanarak Gelecekler İçin

İzmir Kalkan arası otobüs firmaları ile yapılan yolculuklarda ortalama 6 saat 40 dakika sürmektedir. Yakın mesafeler arasında yer aldığı için ve turistik bir belde olduğu için sık sık otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yurt dışından gelen turistler için İzmir üzerinden Kalkan’a ulaşmak oldukça kolaydır. Yine yerli turistler için sık sık otobüs firmalarından bilet bulunabilmektedir. Özel araç kullanılarak gelindiğinde E87 karayolu üzerinden 5 saat 30 dakika da Kalkan’a varılmaktadır. İzmir Torbalı, Germencik ve Aydın’dan sonra D550 karayolu takip edilerek Söğütçük, Yatağan yolundan Muğla iline varılmaktadır. Muğla’dan sonra Gökova, Toparlar, Fethiye, Uğurlu istikametinden devam edilir. D400 kara yolu üzerinden Kalkan’ a varılır. Diğer bir geliş ise E96 karayolu üzerinden Turgutlu, Ahmetli, Salihli ilçelerinden geçerek D585 yolu üzerinden Denizli istikametinde ilerlemektir. Acıpayam, Kumafşarı, Gölhisar, Altınyayla ve Karabel istikametinden sonra Uğurlu mevkiine varılır. D400 kara yolu üzerinden Kalkan’a varılır. Denizli istikametinden gelmek 6 saat 30 dakika sürdüğü için yolu 1 saat uzatmaktadır. Bu nedenle Aydın istikametinden gelmek yoldan tasarruf sağlayacaktır.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış