Marmaris Hakkında
Marmaris Hakkında
13.02.2021 17:45:00

Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve milattan önce 1200'lü yıllara dayanan bir tarihe sahip olan Marmaris, geçmişten günümüze hala hiçbir şey kaybetmeden aynı ev sahipliğini sürdürmeyi başarmaktadır. Datça Yarımadası, Balan Dağı, Günlük Tepeleri, Kerme Körfezi, Akdeniz ve Karadağ ile çevrili olan Marmaris, yemyeşil dağları ve eşsiz mavi berrak denizi ile günümüzde en gözde tatil beldeleri arasında yer almayı başarmaktadır. Doğal güzellikleri, tarihi mekanları ve eğlence hayatı ile kişilerin tüm beklentilerini karşılayabilecek güzelliğe sahip olan Marmaris'te her insanı tatmin edecek bir faaliyet bulunmaktadır. Yaz sezonunun oldukça uzun sürdüğü ve kişilerin havaların ısınması ile birlikte akın etmeye başladığı bu beldede, Nisan ve Kasım ayları arasında rahatlıkla denize girilebilmektedir.

Çocuklu ailelerden öğrencilere, sırt çantalı gezginlerden turistlere kadar her kesimden insana hitap edebilecek olanaklara sahip olan Marmaris, yeşilin ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapması sayesinde, her dönem insanların dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Muğla'ya altmış beş kilometre uzaklıkta olan Marmaris'te gezilmesi görülmesi gereken sayısız mekan, tadılması gereken sayısız lezzet bulunmaktadır. Marmaris'te görülmesi ve tadına bakılması gereken lezzetler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Marmaris Tatilinizde Yiyebileceğiniz Yöresel Lezzetler

Masmavi denizleri, köklü tarihi ve yemyeşil ormanlıkları ile eşsiz bir kültüre ev sahipliği yapan Marmaris, sadece doğal güzellikleri ile değil zengin mutfağı ile de turistlerin dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Akdeniz ve Ege mutfağı esintilerini taşıyan Marmaris, ev sahipliği yaptığı ziyaretçilerine birbirinden farklı ve lezzetli yemekleri tatma imkanı sunmaktadır. 

Marmaris mutfağının en gözde lezzetleri şüphesiz ki deniz ürünleri ve zeytinyağlı yemeklerdir. Son derece verimli ve sebze yetiştirmeye elverişli toprakları olan bu beldede, sofraların olmazsa olmaz ürünleri arasında tabii ki salatalar yer almaktadır. Deniz ürünleri ve salatalara ek olarak, et yemekleri ile de popüler olmayı başaran Marmaris'te çökertme kebabı da büyük beğeni toplamayı başarmaktadır. Kabak çiçeği dolması, döş dolması, börülce ekşimesi, yumurtalı patlıcan, cızdırma, sura dolması, çıntar kavurması, balık çeşitleri, karışık ot salatası ve kaya koruğu salatası gibi lezzetler Marmaris'in yöresel lezzetleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca Marmaris'te büyük popülerlik kazanmış olan badem, susam ve balın karıştırılması sayesinde elde edilen çıtırmak tatlısı, Marmaris'in eşsiz lezzetleri arasında yer almayı başarmaktadır. 

 Marmaris'te Görmeniz Gereken En Gözde Mekanlar 

Muğla'nın en nadide koylarına, tarihi noktalarına,  plajlarına ve doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Marmaris, gezilecek ve görülecek yerler açısından da son derece zengindir. Deniz ve kara ulaşımı oldukça kolay olan Marmaris'in tertemiz sahilleri, berrak koyları, tarihi esintileri ile sayısız sayısız yabancı ve yerli turiste ev sahipliği yapmaktadır. Gezen ve bu dokuyu en derinden hisseden kişilerin bir daha Marmaris'i görmeden yapamadığı bu beldede gezilecek ve görülecek en gözde mekanları şu şekilde sıralamak mümkündür. 

Marmaris Kalesi ve Müzesi

Milattan önce 1044 yılında inşa edilmiş olan Marmaris Kalesi, 1991 yılından  itibaren Marmaris Arkeoloji Müzesine ev sahipliği yapmaya başlamıştır. 1522 yıllarında Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmış olan Rodos seferinde, genişletilerek yenilenen yapı, Birinci Dünya Savaşında ciddi hasarlar almıştır. Tarihi dokusu ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yapı, Osmanlı Döneminden başlayarak günümüze kadar birçok kez restore edilmiştir. Kale içinde iki adet arkeoloji ve bir adet etnografya galerisi bulunmaktadır. Etnografya kısmında bakır mutfak gereçleri, halılar, kilimler, silahlar, süs eşyaları, mobilya ve kilim gibi eşyalar ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Arkeoloji bölümünde ise Bizans Döneminden, Roma ve Helenistik dönemlerden kalma sikkeler, süs eşyaları, çömlek ve kazı sonucunda bulunan çeşitli eşyalar bulunmaktadır. 

Turunç

Turunç; berrak denizi, tertemiz plajı ve su altı mağaraları sayesinde, birçok kişinin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Temizliği ve güzel denizi sayesinde mavi bayrak ödülü ile taçlandırılmış olan Turunç Plajı, merkeze 21 kilometre uzaklıkta bulunmakta ve ulaşım son derece kolay sağlanmaktadır. Yatların demir atmaya bayıldığı koylar arasında yer alan bu plaj, birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

Kleopatra Sedir Adası

Marmaris'in on altı kilometre uzaklığında bulunan Kleopatra Adası olarak da bilinen Sedir Adasının tarihi, milattan önce altıncı yüzyıla kadar dayanmaktadır. Eşsiz kumu, berrak suyu ve muhteşem doğası ile tüm dikkatleri üzerine çeken plajda, Kleopatra'nın yüzdüğü düşünülmekte ve plaj adını buradan almaktadır. Yıl içinde binlerce yabancı ve yerli turiste ev sahipliği yapan Kleopatra Plajı, altın rengi özel kum yapısı sayesinde turistlerin vazgeçilmez gezi noktaları arasında yer almaktadır. Ayrıca Sedir Adasında tarihi en net şekilde görmenizi sağlayacak eşsiz bir plaja ek olarak, sur duvarları, kule, tapınak, tiyatro, agora ve kilise kalıntıları da bulunmaktadır.

Physkos Antik Kenti

Reşadiye Yarımadasının en eski yerleşim alanlarından biri olan Physkos, yöre halkı tarafından Karya Liman Kenti olarak da bilinmektedir. Doğa kenti anlamına gelen, Phykos eski dönemlerde Marmaris'in kendi adı olarak kullanılmaktaydı. Bu bölgeye bu adın verilmesinin en temel amacı, kesinlikle Marmaris'in eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olması ve doğanın tüm unsurlarını bünyesinde barındırmasıdır. Physkos Antik Kentinde milattan önce üç bin dört yüzlü yılların izlerine de rastlamak mümkündür. Geçmişte liman kenti olarak kullanılan bu bölgede, çok fazla antik kalıntı kalmamıştır ve bunun en büyük sebebi şehirde bulunan kalıntıların deniz yolu ile farklı alanlara taşınması ve farklı amaçlar ile kullanılmasıdır. 

 Marmaris'te Tatil Yaparken Konaklama Seçenekleri

Marmaris, tatilcilerin vazgeçilmez rotalarından ve tatil beldelerinden biridir. Doğal güzellikleri, eğlence merkezleri ve eşsiz denizi ile kişilerin hem dinlenmek hem de eğlenmek amacı ile tercih ettiği Marmaris, konaklama açısından da oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Günümüzde insanlar gündelik yaşantının sıkıntı ve stresinden kurtulmak için tercih ettikleri tatil beldelerinde konaklamak için de sıradan ve kalıplaşmış oteller yerine, daha özel ve daha konforlu tatil yapabilecekleri villa ve bungalov evleri tercih etmeye başlamıştır. Firmamız tam da bu bağlamda doğa ile kucaklaşmak ve kişilerin kendilerini bulabilecekleri, villa ve bungalov evlerin güvenli bir şekilde kiralanmasını sağlamaktadır. Firmamızda kalabalık aileler için villa, daha az sayıdaki kişiler için ise villa kiralama hizmeti bulunmaktadır. 

Rahatlamak, yalnız kalmak, doğa ile bütünleşmek ve sevdiklerinizle birebir tatil yapabilmek amacı ile tercih edeceğiniz bungalov evler, beş yıldızlı otel rahatlığında özerklik elde etmenizi sağlayacaktır. Şehir merkezinden uzakta doğa ile birleşik bir şekilde konumlandırılmış olan bungalov evler, kişilerin şehir telaşından uzaklaşmasını ve tamamen doğa ile birlikte iç içe geçerek tüm sıkıntılarından arınmasını sağlamaktadır. Günübirlik tatilcilerin de bir numaralı tercihi olan bungalov evler, kişilerin rahat ve konforlu bir tatil yapabilmesini sağlamak adına düzenli olarak temizlenmekte ve firmamızca hijyen konusuna ciddi önem verilmektedir. 

Kalabalık aileler ya da arkadaşları ile grup tatili yapmak isteyen kişilerin ilk ve tek tercihi olan villalar ise Marmaris manzarasına karşı, ev ortamında tatil yapmanıza olanak sunan eşsiz bir hizmettir. Balayı çiftleri ve mahremiyete önem veren kişilerin de sıklıkla tercih ettiği villa kiralama hizmeti, firmamızın en sık tercih edilen hizmetleri arasında yer almaktadır. Villa kiralama hizmeti sayesinde, denize gitmenize gerek kalmayacak çünkü tam da bahçenizde eşsiz bir güzelliğe sahip tertemiz havuzlar bulunmaktadır. Firmamız genel olarak villa temizliği konusunda oldukça özenli davranmakta ve müşterilerinin rahatlığını her zaman ön planda tutmaktadır. Sizler de en uygun villa ve bungalov kiralama seçenekleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Arkadaşın ile paylaş
  • facebook
  • twitter

En Çok Okunanlar

  • Kalkan Hakkında
    14.07.2022
  • Fethiye Hakkında
    05.02.2021
  • Kaş-Kalkan İklim Rehberi
    04.07.2022
  • Fethiye Rehberi
    31.12.1899
  • Kaş-Kalkan Yeme İçme Rehberi
    24.08.2022

Son Eklenenler

  • Erken Rezervasyon Avantajları İle Yaz Tatili İçin Villa Kiralama
    27.02.2024
  • Yılbaşı Kutlamaları için Farklı Bir Alternatif: Ege ve Akdeniz
    28.11.2023
  • Villa Kiralamada Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri
    25.07.2023
  • Yaz Tatili için Lüks Villa Kiralama
    20.07.2023
  • Tatil için Villa Kiralamak mı Otel Tercih Etmek mi Daha Avantajlı?
    24.06.2023
WhatsApp Destek!
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
X REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış